WANDELEN EN FIETSEN RONDOM LOCHEM IN DE ACHTERHOEK

Mijn zus Marie-Josée en ik  verbleven het afgelopen weekend in de
Achterhoek, met als uitvalbasis de gezellige  B&B en Lunchroom Hart van Lochem. www.hartvanlochem.nl.

De bed en breakfast ligt midden in het centrum van het idyllische stadje Lochem, tegenover de kerk en naast het VVV en telt zeven kamers. Wij sliepen in het ruimte appartement, dat zelfs voor vier of zes personen te reserveren is, een aanrader!

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt, dat door eigenaresse Hugolien en haar medewerkers in de lunchroom wordt gereserveerd, starten we opgewekt onze wandeldag. Op de site www.achterhoek.nl staan vele wandel- en fietsrouten en we kiezen voor de Lochemse Bergroute van ca. 9 kilometer. Het landschap is zeer gevarieerd met prachtige vergezichten. We beklimmen de Lochemse Berg en zien op het hoogste punt een stenen uitzichttoren staan.

Akkervelden, bossen, weilanden, heuvels, de route biedt het allemaal.

 

Rond de middag zijn we terug in Lochem en halen we bij fietsenwinkel www.goossenslochem.nl onze gereserveerde elektrische fietsen op. In de winkel ligt een kaartje met de Graafschap route Oost van 48 kilometer. www.achterhoek.nl/graafschaproute-oost

Via de duidelijk aangegeven fietsknooppunten zien we in korte tijd veel van de omgeving. Het Huis van Wiersse, Kasteel Vorden

Landgoed Ampsen en vele mooie dorpjes als Barchem, Ruurlo en Vorden. Moe maar voldaan arriveren we eind van de middag in Lochem. Opgefrist lopen we begin van de avond over het marktplein naar restaurant Kawop www.kawop.nl en genieten we in de avondzon van een heerlijk drie-gangen menu, een aanrader!

De volgende dag wandel ik alleen de 18 kilometerlange de 3 Lochemse Bergen route, ook te downloaden op www.achterhoek.nl

Ik beklim wederom de Lochemse Berg, maar ook nog de Kale Berg en de Paaschberg en wandel langs de uiterwaarden van de IJssel en langs de oevers van de Berkel.

Op het terras van landgoedhotel Woodbrooke www.woodbrookebarchem.nl drink ik een kop koffie en geniet van de natuur die zich voor me uitstrekt. Na vier uur wandelen arriveer ik in Lochem en is het ook voor mij tijd terug naar huis te gaan.

 
De Achterhoek, verrassend veelzijdig en zo dichtbij, ik ga er graag nog eens naar terug!

Een exemplaar Gewoonweg Schitterend uitgereikt aan Miranda die al 43 jaar bij @hotelbakker in Vorden werkt!

Terug naar blog